Veel Gestelde Vragen

  • Verpakken en verzenden

Pakketten met een formaat tot 50x50x100 cm worden verstuurd via MyParcel. MyParcel stelt u door middel van een email bericht op de hoogte wanneer de levering plaats zal vinden.

Pakketten via MyParcel kosten € 12,50 binnen Nederland en € 20,00 voor België.

De verzendkosten voor grotere pakketten en pakketten naar het buitenland worden afhankelijk van het formaat en de expediteur van het pakket berekend.

Franco (gratis) leveringen zijn afhankelijk van de orderwaarde en in overleg.

We streven er naar om onze pakketten binnen 2 dagen te versturen. Mits de bestelde artikelen op voorraad zijn.

Alle artikelen worden met de uiterste zorg ingepakt zodat deze niet kunnen beschadigen. Het verzenden blijft wel voor eigen risico (Bij beschadiging graag direct contact opnemen. We raden u aan als de verpakking beschadigd is als deze wordt afgeleverd hier foto’s van te maken dan kan het bij de expediteur worden verhaald)

Sommige artikelen (bijvoorbeeld: antieke stolpen met vlinders) zijn te kwetsbaar om te versturen. Ophalen of verzenden per koerier is dan de enige optie. De kosten van de koerier hangen af van de afstand. Dit wordt uiteraard altijd van te voren besproken.

We plaatsen veel (detail) foto’s van een artikel op onze website zodat u ziet wat u krijgt als u via onze website besteld. Mocht blijken dat u toch niet tevreden bent dan kunt u uw artikel terugsturen. Deze kosten kunnen we helaas niet vergoeden. Let op dat u het artikel goed verpakt. Beschadigde geretourneerde artikelen kunnen we helaas niet terug nemen.

 

  • Wat is taxidermie?

Bron: Wikipedia

De taxidermie houdt zich bezig met het prepareren of opzetten van dieren. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Iemand die dit doet noemt men een preparateur. Er zijn verschillende technieken om zogenaamde zoölogische specimens te conserveren.

Taxidermie is een samenstelling van de Griekse woorden τάξις (taxis) ordening en δέρμα (derma) huid.

Opzetten:

Opzetten (of volledig opzetten) is een conserveringstechniek om een dood dier te conserveren, waarbij de vorm van het lichaam natuurgetrouw blijft bewaard en het resultaat kan worden tentoongesteld. Het dier wordt hiertoe gevild en de huid wordt gelooid en/of behandeld met conserverende stoffen zoals borax of alcohol om bederf te voorkomen. Vervolgens wordt de huid op een op maat gemaakt kunstlichaam bevestigd. Dit kunstlichaam heeft dezelfde vorm als het echte lichaam. Bepaalde lichaamsdelen worden door kunstexemplaren vervangen, zoals de ogen. Soms worden sommige beenderen, zoals de schedel en de poten, gereinigd en gebruikt in het kunstlichaam.

 

  • Waar komen onze dieren vandaan en waar gaan ze naar toe?

Vrijwel al onze dieren komen uit dierentuinen en dierenparken. Deze dieren zijn indien nodig voorzien van de juiste (cites) documenten. Leeuwen, tijgers, Cheeta’s, luipaarden, wolven, lynxen en beren zijn allemaal uit dierentuinen afkomstig. Onze roofvogels komen allemaal van valkeniers waar de vogels zijn gestorven. Vaak volstaat een aankoopbewijs (factuur) om de legale herkomst van andere diersoorten te kunnen aantonen.

Er zijn echter ook dieren welke uit het wild komen, deze zijn op een legale manier verkregen. Denk hierbij aan edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Het vlees van deze dieren is voor consumptie gebruikt en de huid en het gewei wordt gebruikt om er een mooi preparaat van te maken.

Tot onze klanten behoren o.a. particulieren die graag een mooi opgezet dier in hun interieur willen plaatsen, interieurarchitecten, verzamelaars, hotels, restaurants en interieurwinkels.

 

  • Onderhoud?

Al onze preparaten zijn zeer goed behandeld tegen insecten. Het kan altijd voorkomen dat er toch een mot of ander insect in uw preparaat opduikt. Denk bijvoorbeeld aan motjes in wollen kleding. Het blijft uw eigen verantwoording om dit in de gaten te houden en indien er problemen optreden kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Om dit te voorkomen adviseren we vogels en zoogdieren stofvrij te houden met bijvoorbeeld een plumeau. Inspuiten met een insectenspray is ook mogelijk maar zorg dan dat u voldoende afstand houdt zodat er geen vlekken op het preparaat komen.